Testen


En nu testen. Bas draait aan de lier en er zit beweging in de lamp, echter de trekspanning in de hijsdraad loopt heel snel op en de kroonluchter komt geen millimeter meer omhoog! Wat is er aan de hand? Onderzoeken, kijken en nadenken. De hoek die de draad maakt is toch wel erg groot. Er zit nog een gat in de dakconstructie waardoor de hijsdraad gelopen zou kunnen hebben, … … proberen. Van gat gewisseld en weer de lier opdraaien echter zonder beter resultaat! Wat is er toch aan de hand?
Na alle gedane pogingen heeft Wil iedere keer het gevallen vuil opgeruimd zodat de kerkgangers op een schone bank konden zitten. Weer kijken, nadenken en hardop nadenken met Herman, Pieter en Ad.
Gevonden denken we, … de D-sluiting die het hijsoog verbindt met de hijsdraad is te dik. Het oog van de kroonluchter wordt door de D-sluiting vast geklemd tegen de haak. Op de D-sluiting zitten aan één zijde schaafplekken en de andere zijde is n beetje geplet. De D-sluiting is te dik. Pieter en Herman zijn het met Bas eens.
De verbinding wordt gewijzigd, de hijsdraad weer terug door het vorige gat, en met alleen de trekdraad kwam de lamp eindelijk uit de haak. Voor de veiligheid hadden Pieter en Bas een valbeveiliging aangebracht. Een spannend moment toen de lamp van de haak afging. Hij ging wel wat heen en weer maar hij was eraf en we konden hem laten zakken.
Enkele lampen en bollen zijn vervangen en ook is de lamp door Jaap, Sam en Bep weer schoongemaakt. Wat later schrok Bas wel toen hij zag dat de kroonluchter nooit meer terug op de haak kon komen. Weer laten zakken en toch nog eens dat andere gat proberen en ja …, gelukkig … nu gaat het goed

 
 
terug