Help de slachtoffers van de aardbeving

Kerk in Actie met Giro555 in actie voor slachtoffers aardbeving

7 feb 2023

Bij de aardbeving in Turkije en Syrië zijn tienduizenden mensen getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. De samenwerkende hulporganisaties -  waaronder Kerk in Actie - bundelen de krachten in Giro555 en komen samen in actie voor de slachtoffers van dit verschrikkelijke natuurgeweld.

Dringend noodhulp nodig

De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 5.000 mensen en het aantal gewonden tot meer dan 15.000. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou.

Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers en het aantal doden nog toeneemt in de komende dagen. Er is dringend noodhulp nodig, op zowel de korte als langere termijn. De samenwerkende hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp. Het gironummer is per direct geopend voor de slachtoffers in Turkije en Syrië.

Paasgroetenactie 2023

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt het graf uit dat met Pasen wordt opengebroken. Jezus gaf zijn leven uit liefde voor ons. Zijn opstanding geeft hoop op een nieuw begin.”

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie. Na de eredienst van zondag 19 februari waarin Ds. Diemer de Jong voor zal gaan, liggen de kaarten klaar om beschreven te worden. Natuurlijk zal hierbij een kopje thee of koffie niet ontbreken.
Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.
 

Veertigdagentijd kalender

Dinercarrousel januari 2023

   

    

Landelijk Kerknieuws


 

Actie Kerkbalans


Dit jaar doet ook onze kerk mee aan de actie Kerkbalans. 
Binnenkort wordt de brief hierover bij u persoonlijk afgegeven. We hopen dat u het toezeggingsformulier wilt invullen. Dit formulier wordt dan weer na ongeveer een week bij u opgehaald. 

De Aanschuiftafel

     
Als gevolg van de sterk stijgende kosten voor het levensonderhoud kunnen veel mensen een steuntje in de rug gebruiken. Daarom bieden we de 1e, 2e en 3e donderdag van de maand een gratis maaltijd aan.
Inloop:          vanaf: 17:30 uur, om 18:00 uur staat het buffet voor u klaar;
Locatie:        Bijzaal van de Gereformeerde kerk, ingang aan het Zuideinde;
Aanmelden:  uiterst de maandag voorafgaand aan de donderdag via mail: deaanschuiftafel20@gmail.com 

U bent van harte welkom!
 
Lees meer 

Nieuwjaarsdienst 2023

Om uitgeslapen toch de dienst van zondag 2 januari 2023 te kunnen bijwonen, was de aanvangstijd verplaatst naar 11.00 uur.  Het thema voor deze zondagochtend luidde: “Bollen, bubbels en de bijbel”. Voorganger ds.Tineke Veldhuizen heeft als overdenking hierbij een gedeelte uit Prediker 9 gebruikt en we hebben toepasselijke liederen met elkaar gezongen. 

Na afloop van de dienst konden aanwezige gemeenteleden elkaar het goede wensen voor het nieuwe jaar, onder het genot van koffie/thee met oliebollen en appelbeignets. Aansluitend werden nog de glazen met bubbelwijn geheven om nogmaals op het nieuwe jaar te proosten. 

Lees meer 

kerstavond zangdienst

kerstmiddag 2022

 zie commissies/contactteam

Diaconale projectactie 23 okt 2022


      

  
Lees meer 

Startzondag 18 sept 2022

 
  
Lees meer