Terugblik Boekenmarkt 8 juni 2024

HOE KRIJGEN WE DE KERKBANKEN VOL ….

Het begon met een agendapunt in de vergadering: ‘’nemen we deel aan de braderie en zo ja, op welke wijze’’. Gekozen werd voor het houden van een boekenmarkt. De verwachtingen waren niet super groot, maar o, wat kun je je vergissen en aan het eind alleen nog maar zeggen: wauw, wauw, wauw!!

De oproepen via het kerkblad leverden een ongekend hoge opbrengst op en er moest uiteindelijk een heftruck aan te pas komen om de dozen en tassen vanuit de vochtvrije ruimte van het bunkerschip aan wal te krijgen voor het vervoer naar de Steenbergseweg.

Daar bleken inmiddels in de grote hal, de consistorie en de bijzaal, binnengebracht via winkelwagentjes, big shoppers en kartonnen verpakkingen, enorme stapels leesvoer te staan.

De vrijdag voor de braderie werd besteed aan het uitzoeken van alle boeken. De vraag ‘’hoe krijgen we de kerkbanken vol’’ was snel opgelost: roman aan roman, thriller aan thriller, kinderboek aan kinderboek etc. vonden een plaatsje in de banken.

En nog was de voorraad niet op. Dat kwam goed uit, want op de vroege zaterdagmorgen van 8 juni werd er door de medewerkers van de braderiecommissie een kraam geleverd, die op professionele wijze in elkaar werd gezet op het kerkpad. Er werd gesjouwd en gesjouwd totdat de tafel geheel gevuld was. De tafels in de bijzaal moesten er ook aan geloven en ze kwamen naast de hoofdstand te staan. Na het neerzetten van de laatste dozen in de hal, was het wachten op klokslag 10.00 uur.

Het hek ging open en de bezoekers kwamen het terrein op. Op het gemak en onder het genot van koffie, thee of limonade met cake kon er urenlang gesnuffeld worden. Werd het zoeken even te veel, dan was er de gelegenheid om bij te komen op een rustig plekje in het kerkgebouw en om een lichtje te ontsteken als ‘’denken aan’’.

Tegen het einde van de middag werd het sein ‘’Het zit er op’’ gegeven. Het zat er op … bijna … op het opruimen na en ….. het tellen van de opbrengst. Maar liefst € 620,00 kon aan de Braziliaanse spaarpot van de Stichting Help Mij Leven worden toegevoegd!! Dit had niemand durven dromen!! Dankzij u allen, gul-boek-gevende-gemeenteleden, kon dit worden bereikt. Heel, heel veel dank!!

Tot slot: alle vrijwilligers, die op welke manier dan ook mee hebben geholpen om de voorbereiding en de uitvoering, tot een uniek succes te maken:

ONTZETTEND BEDANKT! Zonder jullie inzet was het niet gelukt!! Wauw!
 
terug