Bijzaal- en keukenplafond geïsoleerd en vernieuwd.


Een goede voorbereiding is het halve werk! In een week tijd is zowel het plafond van de keuken als de bijzaal vernieuwd en geïsoleerd. 
Met de nieuwe ledverlichtingspanelen kunnen zelfs de liturgische kleuren worden ingesteld! 
Op de volgende pagina treft u meerdere foto's van de klus.
 
Lees meer 

frietjes bij de aanschuiftafel

    

    

de nieuwe paaskaars

       

meer uitleg op volgende bladzijde
Lees meer 

palmpaasontbijt

  


meer foto's  op de volgende bladzijde.
Lees meer 

Paastakkenactie diaconie 26 mrt 2023

    

Vredesduiven


De netwerkclub organiseerde in oktober 2022 een mooi en interessant bezoek aan diverse kerken en een synagoge in “Vroom Bergen op Zoom”. Op de liturgietafel van de Ontmoetingskerk lag de vlag van Oekraïne met een vredesduif.
Tijdens de gemeentebijeenkomst opperde een gemeentelid dat voor onze kerk zoiets ook mooi zou zijn.
De leden van de kerkenraad besloten het idee van de vredesduif verder uit te werken, niet alleen voor de oorlog in Oekraïne, maar ook voor brandhaarden wereldwijd.
Een van de kerkenraadsleden kwam 2 zwarte, gipsen duiven op het spoor, welke als vredesduif zouden kunnen worden gebruikt. Passend bij het thema werden de duiven in een wit verfbad gedompeld en inmiddels staan ze op het plateau bij de piano. De olijftak mocht niet ontbreken en de vredesvlag vertegenwoordigt alle gebieden van zorg waar oorlog, onrecht en armoede heersen.
Het is een symbolisch geheel dat staat voor vrede en gerechtigheid, niet alleen in de wereld maar ook in ons hart.
 

Uitnodiging palmpaasontbijt


Wij, de leden van het diaconale team, nodigen u hierbij met veel genoegen uit voor het PalmPaasontbijt, dat gehouden zal worden op Palmzondag, 2 april 2023 om 9.00 uur in de bijzaal van ons kerkgebouw.

Op deze laatste zondag voor Pasen wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem herdacht. Een koninklijke gebeurtenis en daarom trakteren we u graag op een bruine of witte boterham met hartig of zoet beleg, een vers gekookt eitje, een glaasje jus d’ Orange, een pittig kopje koffie, wellicht een sneetje Paasstol en een warm bakje thee.

We kijken reikhalzend uit naar uw komst. De groene collectebus is, zoals u ongetwijfeld zult begrijpen, ook van de partij om van alle ‘’ontbijters’’ een kleine, vrijwillige bijdrage te ontvangen.

Maartse groetjes voor u allen vanuit het college van diakenen, Piet Naeije, Erwin Oosterling, Corrie Nieuwkoop, Dicky van der Kolk, Nella de Gast en Wil Plouvier.
 

De maanlichtnacht

Oekraïens lied opgedragen aan alle dappere Oekraïense mensenHelp de slachtoffers van de aardbeving

Kerk in Actie met Giro555 in actie voor slachtoffers aardbeving

7 feb 2023

Bij de aardbeving in Turkije en Syrië zijn tienduizenden mensen getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. De samenwerkende hulporganisaties -  waaronder Kerk in Actie - bundelen de krachten in Giro555 en komen samen in actie voor de slachtoffers van dit verschrikkelijke natuurgeweld.

Dringend noodhulp nodig

De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 5.000 mensen en het aantal gewonden tot meer dan 15.000. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou.

Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers en het aantal doden nog toeneemt in de komende dagen. Er is dringend noodhulp nodig, op zowel de korte als langere termijn. De samenwerkende hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp. Het gironummer is per direct geopend voor de slachtoffers in Turkije en Syrië.

Paasgroetenactie 2023

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt het graf uit dat met Pasen wordt opengebroken. Jezus gaf zijn leven uit liefde voor ons. Zijn opstanding geeft hoop op een nieuw begin.”

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie. Na de eredienst van zondag 19 februari waarin Ds. Diemer de Jong voor zal gaan, liggen de kaarten klaar om beschreven te worden. Natuurlijk zal hierbij een kopje thee of koffie niet ontbreken.
Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

     

Veertigdagentijd kalender

Dinercarrousel januari 2023

   

    

Landelijk Kerknieuws


 

Actie Kerkbalans


Dit jaar doet ook onze kerk mee aan de actie Kerkbalans. 
Binnenkort wordt de brief hierover bij u persoonlijk afgegeven. We hopen dat u het toezeggingsformulier wilt invullen. Dit formulier wordt dan weer na ongeveer een week bij u opgehaald. 

De Aanschuiftafel

     
Als gevolg van de sterk stijgende kosten voor het levensonderhoud kunnen veel mensen een steuntje in de rug gebruiken. Daarom bieden we de 1e, 2e en 3e donderdag van de maand een gratis maaltijd aan.
Inloop:          vanaf: 17:30 uur, om 18:00 uur staat het buffet voor u klaar;
Locatie:        Bijzaal van de Gereformeerde kerk, ingang aan het Zuideinde;
Aanmelden:  uiterst de maandag voorafgaand aan de donderdag via mail: deaanschuiftafel20@gmail.com 

U bent van harte welkom!
 
Lees meer 

Nieuwjaarsdienst 2023

Om uitgeslapen toch de dienst van zondag 2 januari 2023 te kunnen bijwonen, was de aanvangstijd verplaatst naar 11.00 uur.  Het thema voor deze zondagochtend luidde: “Bollen, bubbels en de bijbel”. Voorganger ds.Tineke Veldhuizen heeft als overdenking hierbij een gedeelte uit Prediker 9 gebruikt en we hebben toepasselijke liederen met elkaar gezongen. 

Na afloop van de dienst konden aanwezige gemeenteleden elkaar het goede wensen voor het nieuwe jaar, onder het genot van koffie/thee met oliebollen en appelbeignets. Aansluitend werden nog de glazen met bubbelwijn geheven om nogmaals op het nieuwe jaar te proosten. 

Lees meer 

kerstavond zangdienst

kerstmiddag 2022

 zie commissies/contactteam

Diaconale projectactie 23 okt 2022


      

  
Lees meer 

Startzondag 18 sept 2022

 
  
Lees meer