Actie Stichting Help Mij Leven

EEN TERUGBLIK OP DECEMBER 2023

In actie voor de Braziliaanse straatkinderen van de Stichting Help Mij Leven

De Stichting Help Mij Leven is een Nederlandse stichting, die zich inzet om Braziliaanse kinderen in nood te helpen. De nood kan bestaan uit: gebrek aan veiligheid in de wijk of thuis, aan onderwijs, aan goede gezondheid, aan onderdak en aan toekomstperspectief.

‘’HML’’ is in 1988 opgericht om het welzijnswerk van Robert Smits en de door hem opgerichte organisatie REMER in Brazilië te ondersteunen middels fondsen- en vrijwilligerswerving, voorlichting en pr.

Het diaconale college heeft het Braziliaanse project voor de duur van minimaal 2 jaar opgenomen in het programma. Met kleinschalige acties wordt de spaarpot gevuld.

In december 2023 werd met veel creatief knutselplezier aan de voorbereiding van een ‘’oudejaarsactie’’ gewerkt. Hebbedingetjes in de vorm van kerststukjes en vetbollen vonden een plaatsje in het kraampje. Na de oecumenische viering op de 3de Adventszondag was het een gezellige drukte in de bijzaal van de kerk. Een half uur later was de tafel zo goed als uitverkocht en alle vetbollen van het lijntje hadden een vogelvriendelijke eigenaar gevonden. Mede dankzij enkele giften zat er om en nabij € 150,00 in de geldkist! En …
er kwam nog een ‘’nakomertje’’ binnen van € 20,00!!

Uit het diaconale noodfonds

Vanuit het noodfonds, waaraan de gemeenteleden via de collecten een bijdrage leveren, werd in december 2023 gehoor gegeven aan de oproep van de Stichting Help Mij Leven om inwoners van Rio de Janeiro, die in extreme armoede leven, te verrassen met een kerstgeschenk.

Deze mensen leefden op straat en honderden van hen – waaronder veel kinderen – hebben hun heil gezocht in oude fabriekspanden in het centrum van Rio. Robert Smits en zijn team van REMER proberen steun te bieden, met name aan de kinderen die in de fabriekshallen wonen. Meerdere dagen per week nemen teamleden tientallen kinderen mee naar het nabij gelegen ‘’Huize Betânia’’ voor maaltijden, voor lessen en voor knutselactiviteiten.

De stichting sprak de hoop uit 110 gezinnen in Rio een levensmiddelenbon cadeau te kunnen doen ter waarde van € 40,00. Met zo’n bon konden deze ouders met hun kinderen in een daarvoor aangewezen supermarkt zelf kopen wat zij het hardst nodig hadden. Het ging daarbij om basale producten: voedsel, zoals rijst, meel en bonen en hygiënische producten, zoals tandpasta en zeep. De bonnen konden niet worden besteed aan alcoholische drank en sigaretten.

Het college van diakenen maakte vanaf de noodrekening € 400,00 over, zodat vanuit onze Gereformeerde Kerk aan 10 gezinnen een bon kon worden geschonken.

Muito obrigado en Feliz Natal, zo luidde de reactie: Hartelijk dank en Vrolijk Kerstfeest!!
Het oude jaar werd afgesloten

Na de viering op zondag 31 december was het goed toeven in de bijzaal. Met koffie/thee en de traditionele oliebollen en appelbeignets werd het jaar 2023 afgesloten.

Vergezeld van de allerbeste wensen ging het gezelschap op weg naar het nieuwe jaar 2024.
 
terug