De aanleidingIn maart 2023 waren enkele lampen stuk van de kroonluchter. En daar stonden we dan met wat mannen (Jan de Nijs, Jaap Kole, Pieter Nieuwkoop, Bas de Vooght, Sam de Jong) naar boven te kijken. Enkelen zeiden dat ze ‘echt niet meer’ de ladder opgingen.
Voorheen voerden we de vervanging uit met de ladder en stond je echt helemaal bovenaan op die ladder en dan nog met je armen omhoog. Boutjes losdraaien om de bol eraf te krijgen en die naar beneden brengen. Terug omhoog en de lamp uitdraaien en vervangen door een nieuwe. En dan de bol weer terug. Al bij al een onderneming die je niet alleen moet uitvoeren en zeker niet op de huidige ladder want die is niet meer van deze tijd en wij worden allemaal ook een jaartje ouder. Gelukkig was er nog een die wel aandurfde, maar die doet het nu ook niet meer!
Waarom laten we de kroonluchter niet zakken, zeker zo veilig zei Bas? Zogezegd, zo gedaan. De lamp hangt te rusten in een haak die stevig vastgemaakt is aan de dakconstructie van de kerk en kan met behulp van een lier naar beneden worden gebracht. Daarvoor moet de lamp eerst van de haak worden gelierd en dan kan de lamp zakken.
Vol enthousiasme gaan we aan de slag en naar boven, het plafond op.
 
terug